ชวนมาทำ “ลูกตาลเชื่อม” ง่าย ๆ ด้วยไมโครเวฟเครื่องเดียว (How to make a Palm fruit with syrup in the microwave)
สวัสดีค่ะ วันนี้พัชก็มีเมนู ขนมหวานง่าย ๆ ที่ทำได้ด้วยไมโครเวฟเครื่องเดียวมาฝากกันค่ะ กับเมนู“ลูกตาลเชื่อมไมโครเวฟ”
Hello, today we are going to invite you to make a simple dessert menu that can be made with a single microwave. With the menu Palm fruit with syrup in the microwave
![]() |
ลูกตาลเชื่อม |
ส่วนผสม : ลูกตาล/ น้ำเปล่า/ น้ำตาล
Ingredients: Palm fruit / water / sugar
วิธีทำ
เพื่อน ๆ สามารถดูขั้นตอนอย่างละเอียดได้ทาง YouTube ช่อง Sara-Pat Diary ได้อีกทางนะคะ มีเมนูใหม่ update ทุกสัปดาห์
Methods
You can see the detailed steps on the YouTube channel "Sara-Pat Diary" another way. There is a new menu update on a weekly basis.
ขั้นตอนแรกทำการปอกลูกตาลให้สะอาด สำหรับวิธีการปอกก็สามารถทำได้ 2 วิธีค่ะ สะดวกแบบไหนก็สามารถเลือกได้ตามความสะดวกค่ะ
The first step is to peel the Palm fruit thoroughly. For how to peel, it can be done in 2 ways. Any type of convenience can be chosen according to your convenience.
วิธีที่ 1 ใช้ช้อนขูดผิวออก
Method 1 Use a spoon to scrape off the skin.
วิธีที่ 2 ใช้มีดปอกเปลือกออก
Method number 2 Use a knife to peel it off.
เมื่อปอกเปลือกลูกตาลเสร็จเรียบร้อยแล้ว ทำการล้างน้ำให้สะอาด แล้วหั่นเป็นชิ้น
When finished peeling the Palm fruit ,To rinse thoroughly with water Then cut into pieces.
เรียบร้อยแล้วให้นำน้ำตาลและน้ำเปล่าใส่ภาชะนที่สามารถเข้าไมโครเวฟได้ คนให้น้ำตาลละลาย แล้วนำเข้าไมโครเวฟที่ไฟแรงปานกลาง เป็นเวลา 5 นาที
Completed with sugar and water to a microwave-safe container. Stir until the sugar dissolves. Then put it in the microwave on medium high for 5 minutes.
เมื่อครบเวลา ให้ใส่ลูกตาลลงไป คนให้เข้ากัน นำเข้าไมโครเวฟต่อเวลา 10 นาที
When the time is over, add the Palm fruit , stir them well, put them in the microwave for 10 minutes.
เสร็จเรียบร้อยพร้อมเสิร์ฟค่ะ
Completed and ready to serve.
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น